Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

1 december 2014

En Gävligt god helg...

I fredags körde vi, lite drygt 54 mil, norrut. Närmare bestämt till Sandviken för att hälsa på en härlig och fin familj. De har en son som kommer från samma barnhem som lilla ♥ och han är som en bror för henne. De saknar varandra och tycker mycket om att vara tillsammans. Vanligtvis träffas vi en gång om året, på vår gemensamma årliga träff, men nu kände vi att det var viktigt att utöka detta med dessa två fina ♥.

Alltså... Resan är lång... 54 mil ska man köra på cirka 5,40 timmar... Det säger GPS'en i allafall... Men då är inte mat- och kissepauser inräknat... Och det måste man ju ha... Total restid, inklusive dessa pauser, blev 7,15 timmar..! Nästan en hel arbetsdag! Bara sitta och inte kunna röra sig något speciellt... Phu..! Jag försökte vicka på fötterna och sträcka ut benen så gott det gick, men det är inte överdrivet mycket plats i en bil. Men utan blodproppar i benen, lyckades vi komma fram så småningom.

Vi var inne i Gävle på lördagen och tittade på Gävlebocken. Oj, vilken stor bock! Tänk att det finns människor som faktiskt går in för att elda upp den... Den har stått där i 47 år och ungefär hälften av gångerna har den blivit uppeldad. Man har försökt med allt möjligt för att den inte ska brinna ner, men det är alltid någon som lyckas ta sig fram för att sätta fyr i halmen. När vi var där, gick det en vakt runt bocken och kanske lyckas bocken klara sig från elden i år. Vi får se...

























Vi gick en liten runda på stan och stora ♥ fick handlat lite godsaker på torget. Vi fick tips av en man att gå till ett muséum för att titta på en jättestort pepparkakshus. Sagt och gjort, vi drog dit och när vi klev in genom dörrarna fick vi se det största pepparkakshuset som vi någonsin sett! Förresten, hus och hus... Det var ett pepparkaksslott!! Från golv till tak, med tinnar och torn och figurer och fönster och allt. Superfint!!

























Inspirerade av detta vackra slott, körde vi hemåt och så fick barnen fixa varsitt eget pepparkakshus. Det var verkligen inspirerande att se barnen skapa där vid köksbordet! De drog på kristyr och de klämde dit både små chokladlinser och tomtar och andra små godisgubbar. Jättefint blev det!!

























Det har varit en mycket fin helg! Vi har pratat och umgåtts och haft det supertrevligt! Det har varit energipåfyllning och det har varit lugnt och skönt! Precis vad vi alla behövde; en Gävligt god helg!

Kram på er!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar