Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

12 juli 2013

Fiskmat och strutsägg

Igår var vi iväg på en liten utflykt. Jag hade blivit tipsad om Basta kvarn, en liten bit utanför Ulricehamn. Vilket fint ställe! Små vattenfall och små "öar" där bord och stolar var utsatta. Änder simmade omkring och några små andungar försökte hinna med sina lilla andmamma.



















I dammarna simmade även stora fiskar omkring och bara väntade. Väntade på vad..? Jo, fiskmat! Det kunde man nämligen köpa inne i cafeet och det fick man sedan mata djuren med. Både änder och fiskar åt samma mat... Praktiskt! När man slängde i en näve fiskmat blev det slagsmål om maten! Fiskarna kom simmande med öppna munnar och nästan hoppade efter maten. Där gällde det för änderna att akta sig, annars blev de nafsade i hasorna! 

Basta kvarn kan rekommenderas för en dagsutflykt - det var ett supermysigt ställe!

På väg hem, stannade vi till på Romsås strutsfarm. Denna gången gick alla strutsarna ute och de kom nyfiket fram när vi närmade oss staketet. Det är hiskeligt fula fåglar, egentligen! Fast de är rätt fräcka och köttet är ju jättegott att grilla! Vi småpratade lite med dem och tog några kort innan vi gick in i boden. Där köpte vi kött och tjejerna fick hålla ett strutsägg. Det är rätt tungt..! Och stort..! Och det räcker till måånga sockerkakor..!

























Väl hemma igen, ville tjejerna studsa på studsmattan och jag drog fram slangen med vattenspridaren och satte jämte dem. De skrek högt varje gång de sprang genom det kalla vattnet. Fast de tyckte det var lite skönt oxå..!

Så skönt det är med semester! Idag har varit en bra dag... Kanonfint väder, mysig utflykt med mina fina och en bra avslutning på dagen med gott grillat och nåt kallt i glaset..!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar