Bollebygdsmamman

Bollebygdsmamman

8 juli 2013

Larmet går!

Idag gick brandlarmet på jobbet. En väldigt hög och gäll signal som verkligen säger "skynda er ut"... Alla branddörrarna gick igen och signalen ljöd högt. Vi strosade ut i receptionen och väntade in de andra. Vi har tur som sitter i markplan, men ingenjörerna på sjätte våning fick röra lite på benen. Signalen ljöd och där stod vi och väntade. Brandmännen kom och lagledaren kollade apparaturen. Till slut fick han i alla fall tyst på signalen..! 

Jag undrar om man ska börja spara, redan nu, till en hörapparat. Det lär behövas om några år, när hörseln är obefintlig pga alla höga larmsignaler som ljuder med jämna mellanrum. Det är inte alltid det funkar att hålla för öronen heller... Aj, aj, aj...

Ja, efter en stund kunde vi återgå till våra arbetsplatser, då det konstaterats att det inte var någon brand eller annan fara.

Jag vet att man bara ska gå ut om det brinner, men det vete sjutton om jag inte hade gått in efter handväskan om det verkligen brann... Handen på hjärtat: hade du gått in efter något om det visade sig att det brann i huset..? Och vad hade fått dig att göra det..? 

Kolla era brandvarnare, så kan du sova gott om natten!

Kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar